Over

Sinds jonge leeftijd heb ik altijd veel plezier gehaald uit het schrijven over voetbal. Als twaalfjarig jongetje, fervent speler van het computerspel Football Manager, besloot ik om op interfora op een verhalende wijze mijn spelvoortgang te beschrijven. Gepassioneerd als ik was door de Spaanse Primera Division, hield ik een blog bij met alle uitslagen en statistieken van FC Barcelona, mijn eerste buitenlandse voetballiefde.

In mijn middelbare-schooltijd verschoven mijn interesses van het spelen van Football Manager en het bijhouden van mijn eigen blogje naar meer gangbare zaken voor een puber. Gepaard met het zelf voetballen, het iedere thuiswedstrijd bezoeken van Feyenoord en het trainen van jeugd sinds mijn vijftiende, verloor ik het schrijven over voetbal uit het oog.

Na het afronden van mijn studie aan de Erasmus Universiteit besloot ik van mijn bijbaan mijn vaste baan te maken. Na een tijd begon ik mijn interesse in voetbaljournalistiek te hervinden: de baan die ik had paste niet goed bij mijn interesses en de tijd die ik op het werk over had besteedde ik dan ook veelal met het lezen van alles wat maar met voetbal te maken had.

Van hieruit begon ik mij toe te leggen op het zelf schrijven van analyses, omdat ik deze artikelen altijd met het meeste plezier las. Na een aantal stukken te hebben afgerond en deze opgestuurd te hebben naar verschillende websites, kwam ik erachter dat het nog niet zo makkelijk was een podium te bemachtigen waarop ik mijn schrijfkwaliteiten kan vertonen.

Hierop besloot ik dat het een goed idee was om een eigen platform te maken. Hieruit ontstond de naam PressieVoetbal. Deze website dient als een platform voor alle analyses, opiniestukken en alle andere denkbare soort teksten die ik schrijf met betrekking tot voetbal.